Sammanfattning tävlingsvecka i Fagersta

Startade i torsdags med agility klass I med Extra – två lopp. En snöplig femma i första loppet och en disk i andra blev resultatet där. Det var hett som synden – närmare 30 grader varmt och helt stillastående! Att Extra ens orkade prestera är enastående!

Fredagen var det hopp klass I med Extra – fem fel, tio fel och disk.  Lika varmt idag!

Båda dagarna var fina Kia (fyran) där och tävlade med sin matte Maria. Verkligen roligt att se och höra henne på planen – hon är verkligen en liten miniME till Dizzy!

Lördagen var det hopp klass III med Dizzy. Där var det disk rakt av, men jäklar vilken känsla. Jag kom ihåg banorna och det var verkligen bara otur att det blev disk – flera saker som brukar vara svårt satt som en smäck! Varmt och som lite extra twist så var insekterna som galna och jag fick ett getingstick i handflatan!

Idag måndag var det så dags för agility klass II – anmälda till tre lopp. Medium  var sist ut och det hade verkligen REGNAT hela dagen under small och large. Banan var dyblöt med pölar och jag såg flera largehundar halka omkull i tunnlarna! Så in på planen och ta det försiktigt var min plan.

Vi fixade det och det trots att balansen var med. Länge låg vi på första plats, men eftersom tiden inte var den bästa så fick vi först ett ekipage före och sedan ett till – men det räckte precis till tredjeplats och pinne! Så då kunde jag stryka oss från resten av dagen för att inte utmana ödet och riskera skador!

 

Izac (tvåan) har plockat pinnar i klass I och är nu klar för uppflytt till klass II – stort grattis till det!

 

Kommentera