Sammanfattning tävlingsvecka i Fagersta

Startade i torsdags med agility klass I med Extra – två lopp. En snöplig femma i första loppet och en disk i andra blev resultatet där. Det var hett som synden – närmare 30 grader varmt och helt stillastående! Att Extra ens orkade prestera är enastående!

Fredagen var det hopp klass I med Extra – fem fel, tio fel och disk.  Lika varmt idag!

Båda dagarna var fina Kia (fyran) där och tävlade med sin matte Maria. Verkligen roligt att se och höra henne på planen – hon är verkligen en liten miniME till Dizzy!

Lördagen var det hopp klass III med Dizzy. Där var det disk rakt av, men jäklar vilken känsla. Jag kom ihåg banorna och det var verkligen bara otur att det blev disk – flera saker som brukar vara svårt satt som en smäck! Varmt och som lite extra twist så var insekterna som galna och jag fick ett getingstick i handflatan!

Idag måndag var det så dags för agility klass II – anmälda till tre lopp. Medium  var sist ut och det hade verkligen REGNAT hela dagen under small och large. Banan var dyblöt med pölar och jag såg flera largehundar halka omkull i tunnlarna! Så in på planen och ta det försiktigt var min plan.

Vi fixade det och det trots att balansen var med. Länge låg vi på första plats, men eftersom tiden inte var den bästa så fick vi först ett ekipage före och sedan ett till – men det räckte precis till tredjeplats och pinne! Så då kunde jag stryka oss från resten av dagen för att inte utmana ödet och riskera skador!

 

Izac (tvåan) har plockat pinnar i klass I och är nu klar för uppflytt till klass II – stort grattis till det!

 

Agilitydebut för Extra

20150328 (3)  Finaste Extra slog till och nollade sitt första lopp idag, tredje placering och pinne! Bästa lilla gullunge!

Film från agilityloppet

I hopploppet diskade vi oss kan man säga

Film från hopploppet

 Dizzy fick fem fel pga en vägran men gjorde i övrigt ett kanonfint lopp, tiden var trots vägran och runt     spring kring ett hinder 38,65 s och renderade i en femte plats.

 Finaste tjejerna hade fantastiskt roligt!

 

BPH dag

Idag har Izac, Meja, Kia & Extra varit i Örebro och gjort BPH. Vilket härligt gäng valpar det är – alla fem, även om inte Svante kunde rea hit från Danmark 😉

Extra (28)

Popp upp gubben försöker skrämmas – Extra

Izac (178)

Popp upp gubben försöker skrämmas – Izac

Kia (155)

Popp upp gubben försöker skrämmas – Kia

Meja (159)

Popp upp gubben försöker skrämmas – Meja

Tack all för att ni kom och stort tack till Maria med Kia som stannade kvar och hjälpte mig att fota Extras BPH.

Mer om dagen kommer snart – finns många bilder att gå igenom och massor att skriva!

Inofficiell tävling och debut för den lilla samt farmor Dizzy

Den 27/12 åkte vi till Nynäshamn och Extra fick göra smygdebut på agilitybanan – ett blåbärslopp där hon verkligen visade att hon är en duktig tjej! Vi har egentligen aldrig tränat en hel bana så mina förväntningar vara inte så höga på att fixa hela. Men det gjorde hon – en vägran när matte hade placerat sig lite för svårt var allt som blev fel (som syntes) – vilket renderade i en tredjeplats och rosett!

Dizzy fick starta i öppen klass som motsvarade klass II och i hopploppet fick vi fem fel på en vägran och en tredje plats, men i agilityloppet sprang hon så fint att det blev en nolla och en första placering! Duktiga tjejer!

I Danmark har Svante blivit pappa gånger 2 – 4 valpar (trf och bluemerle) i den första kullen och 3 valpar (trf och sobel) i den andra! Vi önskar mammor och valpar lycka till!

Fotograf Lotte Skriver

2 bm hanner, 1 tric. han og 1 tric. tæve

Fotograf Lotte Skriver

3 fine hvalpe to tæver (tric og zobel) og 1 han(zobel).

Omgörning på sidan

Har varit mycket dålig på att uppdatera – nu gör jag om hela sidan så den blir enklare och  då med förhoppningen att det också ska bli enklare att uppdatera så jag faktiskt gör det!

Här har vi haft drama då Extra ätit minst 6 st xylitol tuggummin (för övrigt av märket extra) och det är extremt giftigt för hund! Nu hade vi tur och hon har klarat sig helt utan skador! MEN var rädda om era hundar där ute – Extra snodde en påse ur min väska! Jag lovar att jag inte kommer att lämna den så hon kommer åt igen! Bara tur vi såg vad som hänt och kunde åka till veterinären!

Dizzy har tävlat igen och vi tog en pinne i helgen i agility2. Närmast imorgon ska vi gå en kurs! Ska bli spännande!

Uppdateringar

Valparna växer och står i – Izac som bor hemma hos pappa Izor har idag slagit till och blivit Bis 3 på en Inoff utställning med mycket fin kritik!
De andra valparna utvecklas och de rapporter som kommer till mig berättar om att det är trevliga individer som Dizzy och Izor gett upphov till!
Extra som bor kvar hos oss är en underbar liten tjej som verkligen visar prov på en härlig arbetsmoral!Annars så är vi igång och tävlar i agility igen till Dizzys stora glädje. 5-6/4 var vi till Fagersta och körde 6 klass 2 lopp. Det blev två pinnar i hopp. Så nu tränar vi på det som gick knas i den tävlingen.